Putem sta de vorbă?

O notă de la Neale…

 

Dragii mei prieteni,

 

Atunci când ne uităm la titlurile ştirilor din fiecare săptămână, devine o provocare să rămânem pozitivi.

Fie că e vorba despre ştiri legate de dezastrul actual de la Fukushima, sau despre contaminarea masivă a apei, cauzată de scurgerile de substanţe chimice, în Virginia de Vest, sau despre votarea unei legi în Nigeria, care impune pedepse cu închisoarea, de 14 ani, pentru comportament homosexual de orice fel (chiar şi dacă este vorba despre o asociaţie publică a homosexualilor, cum ar fi întâlnirea la un club, sau o discuţie despre homosexuali, cum este articolul de faţă).

În ce fel de lume trăim? Ce fel de lume creăm? Şi, mai la obiect: Ce fel de lume ne dorim?

Şi poate că şi mai la obiect: Dacă se poate face ceva, ce putem face fiecare, în privinţa asta?

Aceasta a devenit chestiunea zilei pentru oamenii de pretutindeni, dintre care mulţi au devenit atât de descurajaţi de lumea pe care o vedem, încât acum îşi doresc să nu mai aibă nimic de-a face cu ea. Acum este timpul, spun ei, doar „să rezistăm presiunii” şi „să trecem cu bine de ea ”.

Sper că niciunul dintre cititorii Conversaţiilor cu Dumnezeu nu simte în acest fel.  Lucrurile prin care trecem acum, pe planetă, fac parte dintr-un proces, care dacă nu previzibil, este destul de vizibil şi de evident. Cosmologia Conversaţiilor cu Dumnezeu îl numeşte Restaurarea Omenirii. Dacă doriţi să vă faceţi o idee adevărată despre toate acestea şi să ajungeţi într-o poziţie din care să înţelegeţi profund, nu numai ce se întâmplă şi din ce cauză, ci şi ce puteţi face în această privinţă şi cum puteţi reacţiona efectiv la ce se întâmplă, pot să vă sugerez ceva?

Cu voia voastră, o să fac o paranteză.

 

A trecut mai bine de un deceniu şi jumătate de când a fost publicată prima mea conversaţie cu Dumnezeu, creând un fenomen la nivel mondial, în rândul publicaţiilor de spiritualitate. Am vândut, în total, peste un milion de exemplare, iar cartea a fost tradusă în 35 de limbi şi a rămas pe lista New York Times a celor mai bine vândute cărţi, vreme de 137 săptămâni.

De atunci încoace, au mai fost publicate alte opt cărţi din acest dialog continuu cu Dumnezeu,*dintre care şase au fost, de asemenea, în topul New York Times, al celor mai bine vândute cărţi.

Nu vă spun asta, ca să mă laud. V-o spun ca să creez un context pentru ce urmează: Dumnezeu a adus în lumea noastră un mesaj capabil să schimbe vieţile oamenilor şi, date fiind vânzările însumate ale tuturor cărţilor din seria Conversaţii cu Dumnezeu, precum şi lecturile cărţilor împrumutate din mână în mână, milioane de oameni au fost atinşi de mesajul Conversaţiilor.

Există un motiv pentru asta. Acest lucru nu s-a produs întâmplător. Restaurarea Omenirii (Restaurare = o examinare cuprinzătoare, urmată de reparaţia unui lucru – N.A.), este în curs de desfăşurare, iar ceea ce se întâmplă este tot o parte din ea.

Acum e timpul să aibă loc noi conversaţii. Acum e timpul ca tu şi cu mine să avem o conversaţie – şi, mai mult decât atât, ca noi toţi să purtăm conversaţii unii cu ceilalţi. Este timpul unor Conversaţii cu Omenirea. Pentru că acestea sunt conversaţiile care vor fi esenţiale, dacă omenirea în sine trebuie să supravieţuiască, intactă, încă un deceniu şi jumătate.

Acum, eu nu vreau ca asta să sune ca o tactică de intimidare. De fapt, mi s-a spus că nu avem de ce să ne temem, în viitorul nostru, dacă toţi ne vom juca rolul de creatori ai acestuia. Şi mi s-a mai spus, de asemenea, că rolul nostru – rolul pe care am fost invitaţi să-l jucăm, de către Viaţa Însăşi – va fi foarte uşor.

Nu va trebui să parcurgem mii de kilometri, nu va trebui să fim vorbitori extraordinari, sau scriitori prolifici, sau profesori minunaţi, sau lideri politici, sau consilieri personali, sau maeştri spirituali – sau orice altceva decât ce suntem acum.

Nu va trebui să facem tumbe verbale, sau loopinguri cu profesia noastră, sau acrobaţii cu relaţiile noastre, sau miracole financiare, sau orice altceva am putea crede că ar trebui să facem, ca să atragem atenţia oamenilor. Tot ce va trebui să facem, va fi să fim dispuşi să stăm de vorbă, să conversăm cu apropiaţii noştri – familia, prietenii, cunoscuţii – şi să punem şapte întrebări.

Tot ce va trebui să facem este să purtăm conversaţii. Conversaţii uşoare, simple, scurte.  Asta-i tot. Asta-i tot ce trebuie să facem. Totuşi, dacă decidem că, pur şi simplu, nu putem face asta, dacă refuzăm să vorbim unii cu ceilalţi, dacă refuzăm să întrebăm şi să discutăm răspunsurile la şapte întrebări simple, dacă fiecare dintre noi nu va lua nicio măsură şi se va uita la viitorul ce se va desfăşura pe modul implicit /default/, viaţa cea mai bună, aşa cum am cunoscut-o, ar putea dispărea din experienţa noastră şi viaţa cea mai rea, pe care cei mai mulţi dintre noi am creat-o, ar putea deveni realitatea noastră veşnică – şi o povară pentru copiii noştri şi ai lor, pe care să o poarte multe decenii de acum înainte.

Aşadar, acesta este un moment important. Avem probleme vitale de discutat. Tu şi cu mine. Aici. Acum.

Putem să începem?

 

Vă iubesc şi vă îmbrăţişez.

Sursa:-

Neale Donald Walsch

(autorul seriei de cărţi Conversaţii cu Dumnezeu, publicată de Editura For You)

Traducere: Carmen Terţiu

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s